Echt ijs schaatsen is meer dan alleen een seizoensgebonden activiteit. Het is een ervaring, een traditie en een kans voor jongeren om een deel van de Nederlandse wintercultuur te leren kennen. De organisatoren van IJsbaan Horst geloven dat alle kinderen van basisscholen in Gemeente Horst aan de Maas deze unieke ervaring moet kunnen meemaken.

Echter, na een tegenvallend seizoen 2022-2023 staat de toekomst van de ijsbaan in Horst op het spel. Ondanks deze uitdaging zijn de organisatoren vastberaden om komende winter weer een authentieke ijsbaan in het centrum van Horst te hebben. In voorgaande jaren konden alle basisschoolleerlingen van Horst gratis schaatsen, en dit jaar willen ze dat opnieuw mogelijk maken. Maar daarvoor is hulp van de gemeenschap nodig!

De organisatoren doen een beroep op het publiek om een bijdrage te leveren via een crowdfunding. Zelfs een kleine donatie kan helpen om de magie van schaatsen voor de jeugd voort te zetten.

Als je gelooft dat schaatsen op echt ijs in Horst voor iedereen toegankelijk moet zijn, dan is jouw steun van onschatbare waarde.