Stichting IJsbaan Horst heeft besloten dit jaar een kunststof ijsbaan neer te leggen tijdens het jaarlijkse schaatsspektakel in Horst. Ze gaan hiervoor in zee met IceSolutions uit Heerenveen.

Na twee jaar zonder ijsbaan zorgen de huidige hoge energieprijzen ervoor dat de stichting deze keuze maakt om zo het voortbestaan van de ijsbaan te borgen. Ook is het belangrijk dat het schaatsen toegankelijk blijft voor zo veel mogelijk schaatsers. Met een verwachte energieprijs die 5 maal hoger ligt dan de laatste jaren is het niet mogelijk om drie weken lang de ijsbaan in Horst te realiseren met een echte baan.

Paul van Rengs, voorzitter Stichting IJsbaan Horst vertelt: “In tijden van hoge energieprijzen is het bijna niet mogelijk om zoals eerdere edities een echte IJsbaan te realiseren in Horst. Bovendien willen we ervoor zorgen dat een middagje schaatsen betaalbaar blijft. Dit is mogelijk door de keuze voor de kunststof schaatsbaan.”

De kunststof baan heeft bijna dezelfde glijeigenschappen als een echte ijsbaan, maar is natuurlijk niet koud en nat. Het is wellicht even wennen, maar de organisatie is ervan overtuigd een sfeervol evenement neer te kunnen zetten waar met veel plezier geschaatst kan worden.